Friday, August 8, 2008

Jeg har vært på Frognerbadet i sommer - om natten

Jeg, Marit Gautneb, har vært så heldig å få lese manus til Sverre Henmo sin nye bok; Natt på Frognerbadet; en oppvekstroman fra Oslo om Simon, Jesper, Amigo, Frank og BengtJohnsen. - Om jenter , øl, vennskap og om å være litt anderledes. - Kanskje ikke alltid være en av gutta. Og om hvor inmari vanskelig det noen ganger er å være forelska... Gled dere, boken komer i sept./okt.

Det går så bra så heter en morsom og rørende bok av Matt Haig. Den fortelles av labradoren Prince som har sin livsoppgaven å sørge for at familien Hunter har det bra. - Prince får med seg alt og her er det mye dramatikk. Moren, Kate kommer hjem med faretruende lukter rundt seg. Tenåringsbarna ser ut til å miste fotfeste på hver sin kant med utagerende festing og selvmordsforsøk. Adam, familiefaren glemmer sitt ansvar som far og ektemann og drømmer seg bort i en blond dame. Familien er rett og slett truet fra mange kanter og Prince må ta noen skjebnesvangre valg for å redde den. Dette er Princes egen fortelling, utrolig morsom, hjerteskjærende og lynskarp observert (og snust) - fra knehøyde.

Ellers er Mandelplukkersken av Simonetta Agnello Hornby en herlig og underholdende feriebok om italiensk småbysladder, heftig temperament og litt mafiavirksomhet.

No comments: